ΑναζήτησηΕπικοινωνίαRSS
Μενού
Είστε εδώ Αρχική Εικονική Περιήγηση Βίντεο Ταξίδι στο χρόνο: "Από τη Μικρά Ασία του 1922 στη Νέα Φιλαδέλφεια του 2019"

Ταξίδι στο χρόνο: "Από τη Μικρά Ασία του 1922 στη Νέα Φιλαδέλφεια του 2019"

print
email

Ταινία μυθοπλασίας - Ντοκιμαντέρ

Οι μαθητές της Δ΄τάξης συμμετέχουν στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Μέσα από την γνωριμία μας με την πρόσφυγα Φιλιώ Χαϊδεμένου και το έργο της, το γλυπτό στο πάρκο των Μικρασιατών και Αλησμόνητων πατρίδων, το γήπεδο της ΑΕΚ και η παρουσία του Στέλιου Καζαντζίδη συντίθεται το παζλ της ιστορίας της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:Ταινία μυθοπλασίας - Ντοκιμαντέρ    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  7’ 43.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΙΣΜΗΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ), ΑΜΑΛΙΑ ΧΡΕΠΑ (ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ (ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)

Τα δύο πρώτα τραγούδια είναι συνθέσεις της Ισμήνης Σακελλαροπούλου και το τελευταίο τραγούδι είναι  απόσπασμα από το τραγούδι «Πρόσφυγες Κυνηγημένοι» του Στέλιου Καζαντζίδη. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: (Δ΄Τάξη) Γιώργος Αρβανίτης, Ιάσων Βασιλειάδης, Λυδία Ζούπα, Κωνσταντίνος Κασίμης, Ελένη Καστρινού, Δανάη Κορφοξυλιώτη, Λυδία Κωστούλα, Ιόλη-Γεωργία Μπενετάτου, Μελίνα Μπίρμπο, Μάριαμ Μπολκβάτζε, Στυλιανός Νεαμονιτάκης, Χρήστος Νικολάκος, Ανδρέας Νούκος, Αλέξανδρος- Φίλιππος Ντάκιους- Ντερέκας, Ανδρέας Πούλος, Κλεάνθης Πρίφτης, Χριστίνα Σκουνάκη, Σπύρδος Τσαγδής.  

Δείτε επίσης την επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ τάξης στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή  "Για την Ελλάδα" στην παρακάτω διεύθυνση:

https://webtv.ert.gr/ert1/themata/oi-ellines-tis-mikras-asias-quot-mesa-apo-ta-matia-quot-mathiton-dimotikoy-quot-gia-tin-ellada-quot-ston-spyro-charitato/

 

 

Έχει διαβαστεί 475 φορές
Προηγούμενο άρθρο
«Escape»
Επόμενο άρθρο
Βίντεο από το παρελθόν